Online marketing is sinds een aantal jaren niet meer weg te denken uit het beeld van ons bedrijf leven. Online marketing staat voor alle online promotie van een product of dienst. Denk aan promotie van websites of via andere social kanalen. Het is de bedoeling mensen aan te spreken of nieuwsgierig te maken naar jou website product of dienst. Er zijn ook verschillende vormen van online marketing, denk hierbij bijvoorbeeld aan : affiliate marketing, display adverteren, e-mail marketing en nog veel meer. Ook is het van belang waar een bedrijf zich op wil focussen. Een webshop wil door heel Nederland goed vindbaar zijn terwijl een schoenmaker uit Enschede daar niet zoveel aan heeft en juist lokaal goed vindbaar wil zijn. Dit noemen we lokale online marketing.

Lokale online marketing

Bij lokale online marketing is het belang voor lokale ondernemers goed gevonden worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fysiotherapeut. Als iemand een fysiotherapeut zoekt wil deze gene bovenaan in de zoekmachines tevoorschijn komen zodat de kans het grootst is dat mensen naar die fysio gaan bij klachten. Maar diezelfde fysiotherapeut heeft er weinig aan als hij ook goed vindbaar is in Amsterdam omdat de mensen uit Amsterdam naar alle waarschijnlijkheid niet naar bijvoorbeeld Enschede komen voor een fysiotherapeut.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij een hyperlink word geplaatst op een externe website. Deze link bevat direct het product van bijvoorbeeld schoenen die verkocht moeten worden. Met deze manier van marketing kan er van beide kanten geld verdiend worden. De verkoper kan bijvoorbeeld meer producten verkopen door een goed lopende website van iemand anders te gebruiken. Maar de eigenaar van de goedlopende website kan ook geld verdienen door ervoor te zorgen dat mensen via die website producten van de adverteerder kopen. Waar de website eigenaar weer geld mee verdiend.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *