Een kantoorbaan wordt vaak geassocieerd met lange dagen achter een computer in een steriel wit kantoor. Eerlijk gezegd is dit een heel ouderwetse manier om naar kantoren te kijken, want de kantoren van tegenwoordig zijn heel modern en gezellig ingericht. Een aantrekkelijke werkplek hebben is ook heel belangrijk, want je raakt er door geïnspireerd en kunt je beter concentreren. Toch hebben niet alle kantoren een moderne werkplek. Misschien werk je in een kantoor die wel een opknapbeurt kan gebruiken. Gelukkig kun je zelf je kantoor ook opleuken, met bijvoorbeeld Scrumartikelen en Beschrijfbare magneten.  

Kleurgebruik

Om je prettig te kunnen voelen op je werkplek en productief te kunnen zijn, is het heel belangrijk dat je de juiste kleuren op de muren en vloer hebt. Schreeuwerige kleuren zijn bijvoorbeeld te druk waardoor je je minder goed kunt concentreren en leidt je af van je werk. Ook kun je als werknemer niet zomaar de muren gaan verven, kies daarom voor wanddecoraties. Zorg voor goede kleurcombinaties zoals bijvoorbeeld zwart en wit en vermijd combinaties die kunnen vloeken, zoals blauw en geel.

Maak je werkplek inspirerend

Werknemers presteren beter als ze een inspirerende werkomgeving hebben. De kantoren van Google zijn goede voorbeelden van dit soort werkplekken. In hun kantoren vind je hangmatten, zitzakken en scrummagneten. Dit zijn leuke magneten die je kantoor ook nog eens opleuken. Door gebruik te maken van hangmatten, zitzakken en wanddecoratie krijg je niet alleen een omgeving die er leuk uitziet en waar je prettig kunt werken, maar het werkt ook nog eens inspirerend. Het is wetenschappelijk bewezen dat werknemers creatiever gaan nadenken en beter ideeën krijgen als ze in een omgeving werken die inspiratie stimuleert. Verder is een werkomgeving niet inspirerend als het alleen voor werk is; werknemers moeten af en toe ook kunnen ontspannen. Gun werknemers af en toe een pauze door ze tegen elkaar te spelen aan de pingpongtafel, waar ze niet alleen kunnen ontspannen maar ook aan teambuilding doen en ideeën uitwisselen.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *