Relatiegeschenken is natuurlijk niet zomaar iets wat we geven, maar vaak doen we dit met een gedachte erachter. Maar wat kan het doel zijn van relatiegeschenken en wanneer je geef je wel of juist niet relatiegeschenken?

Waarom geven we relatiegeschenken?

Een relatiegeschenk geef je vaak rond de feestdagen en daardoor is het een soort kerstcadeau/kerstpakket. Wanneer je een relatiegeschenk geeft aan één van je klanten doe je dat als een blijk van waardering. Je wilt dus eigenlijk duidelijk maken dat je blij bent met de samenwerking. Het is niet alleen om te laten zien dat je blij bent, maar het is ook direct goede marketing. Het bedrijf komt namelijk positief in beeld en dat is natuurlijk altijd goed.

4 tips voor het geven van relatiegeschenken

Het vinden van een geschikt relatiegeschenk is niet altijd even makkelijk. Wij helpen je daarom graag met een aantal tips om het juiste relatiegeschenk te vinden.

Tip 1: Allereerst moet je gaan bedenken wat het doel is van je relatiegeschenk. Waar zijn jullie als bedrijf nu mee bezig en wat past daar goed bij? Wanneer je alles op het laatste moment gaat doen, wordt het vaak geen leuk cadeau.

Tip 2: Geef relatiegeschenken die goed passen bij jouw bedrijf. Wanneer je namelijk relatiegeschenken gaat geven die totaal niet bij je bedrijf passen, kan dat zelfs een slechte indruk achterlaten. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het belangrijk dat je een relatiegeschenk kiest die goed past bij het bedrijf.

Tip 3: Relatiegeschenken worden veel gegeven en daarom is het moeilijk om nog wat origineels te geven. Toch is het wel erg belangrijk dat je een origineel relatiegeschenk gaat geven. Wanneer je namelijk een origineel geschenk geeft weet je in ieder geval dat het blijft hangen bij klanten.

Tip 4: Wanneer je relatiegeschenken gaat weggeven is het belangrijk dat je van tevoren goed bedenkt wie je een geschenk wilt geven. Wil je bijvoorbeeld alleen je vaste klanten een geschenk geven? Of wil je ook kijken naar potentiële klanten? Je moet niet alleen denken aan wie je wat wilt geven, maar natuurlijk ook wat de prijs mag gaan zijn voor een relatiegeschenk.

Bron: https://www.hsg-relatiegeschenken.com/

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *